SONČNA ELEKTRARNA / FOTOVOLTAIKA

Montaža sončne elektrarne pretvarja sevanje sončne energije v električni tok. Življenjska doba sončne elektrarne je 30 let. Proizvajalci fotonapetostnih modulov, ki so glavni gradnik sončnih elektrarn, zagotavljajo vsaj 25-letno garancijo na 80% delovanje.

Količina električne energije, ki jo bo sončna elektrarna proizvedla, je odvisna od vršne moči sončne elektrarne, osončenosti mikrolokacije, naklona in usmeritve strehe ter zunanje temperature.

Z vidika ekologije velja montaža sončne elektrarne za čisto in okolju prijazno, saj ne povzroča nobenih emisij toplogrednih plinov. Kot primer navedimo, da 1 MW velika sončna elektrarna letno proizvede 1,1 GWh električne energije, kar je ekvivalent porabe 320 povprečnih slovenskih gospodinjstev. V primerjavi s proizvodnjo električne energije iz lignita 1 MW, ki proizvede 1.100 ton CO2 vsako leto njenega obratovanja.

Oddajte povpraševanje

Sončna elektrarna 
 

>>

ZAKAJ sončna elektrarna

Montaža sončnih elektrarn je v porastu; ne zgolj zaradi nihanj cen električne energije, temveč tudi zaradi vedno večje okoljske ozaveščenosti, tehnološkega napredka in stroškovne učinkovitosti, ki jih ponujajo. Samooskrbna sončna elektrarna bo velik doprinos vsakemu gospodinjstvu, še posebej pri številčnejših družinah, ki so pri porabi elektrike bolj razsipne. 

Montaža sončne elektrarne je zanesljiva naložba, ki se v Sloveniji povrne povprečno že v 5. letih, če gledamo cene energije v 2022. Njena življenjska doba je 30 let, izguba moči kakovostnih modulov pa ni večja od 0,5% na leto. Montaža sončne elektrarne strošek elektrike zmanjša do 100 %.

Primerna za skoraj vsa slovenska gospodinjstva  

Montaža sončne elektrarne omogoča okolju prijazen, obnovljiv vir energije (OVE), ki ga lahko uporabimo za napajanje električnih naprav. Ker se njenega potenciala zaveda vedno več ljudi, je v zadnjih letih montaža sončnih elektrarn rastla eksponentno. 
Slovenijo opisujejo različni nazivi, med bolj prepoznavnimi je »dežela na sončni strani Alp«. Slovenija sodi med bolj osončene evropske države, več sončnih žarkov prejmejo le države ob Sredozemlju. Povprečno sončno obsevanje na kvadratni meter horizontalne površine je v Sloveniji 1000 kW in lokacijsko ne odstopa veliko – razlika med Ljubljano in pregovorno vedno sončno Primorsko je namreč minimalna.

Na količino pridobljene sončne energija vplivajo naklon strehe, njena usmerjenost in senčenje. Montaža sončne elektrarne na streho orientirano na jug in z naklonom 30–35 stopinj, je najbolj optimalna za pozicioniranje. Montaža sončne elektrarne je možna tudi na manj idealnih legah, zahvaljujoč prilagodljivp tehnologijp postavitve solarnih panelov. Za montažo sončne elektrarne so tako primerni skoraj vsi objekti.

Z veseljem vam svetujemo, dobavimo in izvedemo montažo sončne elektrarne tudi za vas. Pokličite nas. 

Oddajte povpraševanje  

 

Zastopamo naslednje blagovne znamke SONČNIH ELEKTRARN

montaža sončne elektrarne
 
       
  Svetujemo kakšen sistem sončne elektrarne je za vas najbolj primeren.
Klemen Priselac,
+386 51 681 700
 
 
info@en-teh.si
 
         
 
 

>> 

REFERENCE sončnih elektrarn

 

EKO SKLAD za sončne elektrarne

Nepovratne finančne spodbude občanom za naprave za samooskrbo z električno energijo
1) JAVNI POZIV 71SUB-SO19
Nepovratne spodbude/pomoči za naprave za samooskrbo z električno energijo.
Omejitev spodbude do 80 % vsote priključne moči odjemnega mesta/odjemnih mest – 180,00 EUR za 1 kVA. Tako višina vspodbude ni več omejena na 11 kW.
Skupinska samooskrba za večstanovanjske stavbe (več stanovanjsko, poslovno-stanovanjsko, stanovanjsko – poslovno in poslovno)
Primer za gospodinjstvo:
Varovalke: 3 x 25 A
Priključna moč: 17 kW
Maksimalna velikost elektrarne (80 % priključne moči) = 13,6 kW x 180,00 EUR = 2448,00 EUR višina nepovratni spodbud
Več na: https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/nameni/prikazi/actionID=177

2.) JAVNI POZIV za kreditiranje okoljskih naložb občanov 59OB17
Ekokredit -pogoji kreditiranja
Obrestna mera: trimesečni EURIBOR +1,3 %
Odplačilna doba: največ 10 let
Višina kredita: do višine priznanih stroškov naložbe, vendar največ 40.000,00 EUR oziroma najmanj 1.500,00 EUR
Več na: https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/nameni/prikazi/actionID=103
 

Oddajte povpraševanje  


 
Naša zgodba izhaja iz misije, da ne samo sledimo, ampak tudi gradimo prihodnost. Da verjamemo v to, kar počnemo, najbolj pove dejstvo, da tudi sami živimo zgodbo o obnovljivih virih energije in energetski neodvisnosti. Predani smo odličnosti, kar dokazuje.

Zaposleni so naše največje bogastvo. Smo zaposlenim in družini prijazno podjetje, ki vlaga v osebni razvoj zaposlenih in spodbuja timski duh.

Temelj našega poslovanja je partnerski odnos s kupci in dobavitelji. Prepoznavanje potreb kupcev je naša glavna naloga. Njihov uspeh je tudi naš uspeh.

Odgovornost do kupcev, zaposlenih, lastnikov, družbe in okolja je princip od katerega nikoli ne odstopamo.

Na spremembe gledamo kot na priložnosti. Vsak izziv vidimo kot priložnost za učenje in rast.

Ker želimo ustvarjati ugodje za vas, vas vabimo, da nam pišete preko našega kontaktnega obrazca, kjer izpostavite želje ali problem ki vas pesti.

Za pripravo ponudbe, nam zaupajte čim več podatkov ter telefonsko številko ob koncu emaila, da vas lahko takoj pokličemo za morebitna dodatna vprašanja.

Po oddanem povpraševanju, vas kmalu kontaktiramo.

Veselimo se vas!
elektrarna na strehi

Kontaktirajte nas za vsa vprašanja ali ponudbo.


Pošlji 
X zapri Na spletnih straneh en-teh.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.